Україна планує закупити в Росії в 2013 році половину контрактного обсягу газу

Субота, 16 червня 2012, 09:44

Україна планує в 2013 році закупити в Російської Федерації такий же обсяг природного газу, як і в 2012 році - 27 млрд кубометрів.

Про це заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін, передає DT.UA.

"Ми відправили заявку на 27 млрд кубометрів", - сказав він.

Як відомо, згідно із контрактом між "Нафтогазом" і "Газпромом", Україна повинна щороку купувати 52 млрд кубометрів газу.

Реклама:

Водночас, Україна в 2012 році планує скоротити закупівлі природного газу в "Газпрому" до 27 млрд кубометрів через його дорожнечу.

Бакулін повідомив, що українська сторона найближчим часом має намір передати російським партнерам пропозиції про співпрацю в газовій галузі.

Говорячи про процедуру оцінки української газотранспортної системи, глава компанії повідомив, що роботи планується завершити до 1 серпня.

"Нам важливіше за все, щоб ця оцінка була об'єктивною і реальною", - сказав Бакулін.

"Я думаю, що оцінка ГТС ніяк не вплине на хід переговорів", - додав він.

Глава "Нафтогазу" також висловив сподівання, що перші обсяги газу за контрактом із німецькою компанією RWE підприємство отримає уже в 2012 році.

"Обсяги залежать від вартості газу на спотових ринках", - пояснив він.

Як повідомлялося, 13 червня "Газпром" перерахував "Нафтогазу" 2 млрд доларів авансу за транзит газу.

Раніше в "Нафтогазі" допустили, що за підсумками червня можуть збільшити обсяги закачки російського газу понад 1,5 млрд кубометрів.

За даними "Нафтогазу", ціна газу для України у третьому кварталі 2012 року становить близько 426 доларів за тисячу кубометрів у порівнянні з 416 доларів у першому кварталі і 425 доларів у другому кварталі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: