Тігіпко пропонує українцям скинутися для держпідприємств

Субота, 16 червня 2012, 09:25

З відрахувань кожного працюючого українця буде створюватися фонд для погашення заборгованості із зарплат на держпідприємствах.

Як розповів у Миколаєві віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, відповідний законопроект про солідарну відповідальність готується в Кабміні, повідомляє агентство УНІАН.

"Ми готуємо зараз законопроект, який передбачає солідарну відповідальність всіх працюючих по відношенню до тих людей, які потрапляють в таку ситуацію", - сказав він.

"Швидше за все, частина коштів єдиного соціального внеску буде перерозподілена з окремих соціальних фондів ще в один фонд, в якому не буде окремо створюватися адміністрація, але в якому будуть накопичуватися кошти для підприємств, на яких буде ось така ситуація", - додав віце-прем'єр.

Реклама:

Як пояснив Тігіпко, "це означає, що ми всі з кожної заробітної плати, без збільшення навантаження, будемо робити перерахування".

"Ви сьогодні в середньому платите 36,6% єдиних соціальних внесків. Ми передбачаємо, що якийсь внесок ми зменшимо, а частину цю перерахуємо туди, щоб заборгованість таким ось чином можна було компенсувати", - зазначив він.

За словами Тігіпка, він поки не бачить інших варіантів, як вирішити питання з погашенням такої заборгованості.

У найближчий рік для погашення заборгованості із зарплат на держпідприємствах необхідно буде зібрати близько 1 мдрд гривень, підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: