НКРЕ підвищила тарифи для тих, хто споживає надміру електрики

П'ятниця, 15 червня 2012, 17:42

З 1 липня 2012 року підвищуються тарифи на електроенергію для побутових споживачів, які споживають понад 800 кВт на місяць.

Таке рішення ухвалила Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

За даними НКРЕ, це дозволить наблизити тарифи на електроенергію для побутових споживачів до економічно обґрунтованого рівня.

Згідно із повідомленням, рішення щодо застосування тарифів на електроенергію в залежності від обсягів її споживання прийнято для додаткового захисту соціально вразливих верств населення, а також з метою стимулювання споживачів до енергозбереження.

Реклама:

За результатами аналізу отриманої інформації від 40 ліцензіатів із постачання електроенергії за регульованим тарифом НКРЕ встановлено, що населення, яке споживає понад 800 кВт на місяць, має велику кількість електроприладів і витрачає електроенергію у великих обсягах.

Середнє споживання електроенергії такими абонентами складає в середньому 1369 кВт-год на місяць. Для порівняння, 12 млн абонентів Україні споживают близько 75 кВт-год на місяць, тобто в 18 разів менше.

У відповідності із цим рішенням НКРЕ, з 1 липня побутові споживача повинні платити за електроенергію, спожиту понад 800 кВт-год на місяць, по 95,76 коп./КВт-год (з ПДВ).

У НКРЕ відзначили, що кількість споживають понад 800 кВт на місяць, становить 1,1% (або близько 200 тис. абонентів) від загальної кількості, однак вони споживають до 9% (або 3,1 млрд кВт-год на рік) від загальних обсягів споживання електроенергії населенням.

Разом із тим, для інших побутових споживачів, в тому числі і тих, які витрачають електроенергію до 1800 кВт-год на місяць в опалювальний період для опалення приміщень, тарифи на електроенергію залишаються без змін.

Зазначені зміни тарифів на електроенергію не поширюються на 99% абонентів, у тому числі на: багатодітні сім'ї, прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу, гуртожитки, дачні, дачно-будівельні кооперативи, і т.д, населення, яке витрачає електроенергію до 800 кВт-год на місяць і проживає в будинках, в яких відсутнє централізоване тепло- та газопостачання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: