Відомство Каськіва запустить біржу інвестпроектів в Інтернеті

П'ятниця, 15 червня 2012, 15:30

Держагентство з інвестицій планує за два місяці завершити селекцію проектів для відкриття інвестиційної біржі.

Про це розповів заступник директора Департаменту госінвестполітікі Держагентства з інвестицій Руслан Свірський, пише газета "Дело".

За його словами, біржа не буде фінансувати проекти, а допоможе підприємцям структурувати свої ідеї і представити їх у вигідному для інвесторів світлі.

"На жаль, більшість інвестиційних ідей і пропозицій в Україні, які виходять особливо з регіонів, вони зводяться до того, що "дайте гроші", "хочемо грошей". А саме функція Держінвестпроекту - в тому, щоб правильно структурувати, правильно описати ці проекти та представити їх в правильному місці", - сказав Свірський.

Реклама:

За його словами, біржа буде являти собою комплекс послуг, якісну інтернет-платформу.

"Оскільки ми державна структура, то ми повинні мислити системно і глобально. З одного боку, це мережа наших регіональних центрів, які присутні у всіх регіонах України, які можуть працювати безпосередньо з підприємцями, проводити селекцію проектів", - зазначив Свірський.

За його словами, в амбіції Держагентства зараз входить створення сайту, який "буде номер один інтернет-порталом про інвестиції в Україну".

На ресурсі буде представлена найрізноманітніша інформація: від загальних новин і трендів в макроекономічній ситуації до конкретних інвестиційних проектів.

"Сама біржа буде орієнтована на два сегменти, ми не фокусуємося тільки на приватному секторі, точно так же в своєму фокусі тримаємо проекти державно-приватного партнерства і ті проекти, які генерують муніципалітети", - розповів Свірський.

Він повідомив, що зараз ще йде селекція проектів як у столиці та містах-мільйонниках, так і в українській глибинці.

А приблизно через два місяці біржа буде готова до офіційної презентації.

"Зараз система тестується. Якісних проектів не так-то багато в Україну, їх треба шукати, структурувати, правильно подавати, і тоді вже можна говорити, що це біржа, а не два-три інвестиційних проекти", - сказав Свірський.

За даними Держагентства з інвестицій, загальний обсяг інвестицій, який уже вдалося залучити завдяки роботі Єдиного інвестиційного вікна InvestUkraine, склав близько 4,5 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: