Прокуратрура перевіряє "Єврокар" у справі про ухилення від податків

П'ятниця, 15 червня 2012, 15:15

Прокуратура Закарпатської області перевірила обґрунтованість порушення кримінальної справи за фактом ухилення від сплати податків посадовими особами ЗАТ "Єврокар", що призвело до фактичного недонадходження до бюджету понад 2,783 млн гривень.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу прокуратури Закарпатської області.

"З'ясовано, що службові особи "Єврокар" допустили порушення законів "Про оподаткування прибутку підприємств", "Про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і майно" та інших. Матеріали перевірки свідчать про те, що службовці цього підприємства умисно ухилялися від сплати податків шляхом заниження податку на прибуток та податку на додану вартість, що призвело до недонадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах", - ідеться у повідомленні.

У прокуратурі підтвердили, що оперативними працівниками ДПСУ, на підставі постанов Ужгородського міськрайонного суду, проводилися виїмки оригіналів кредитних договорів та первинних фінансово-бухгалтерських документів.

Реклама:

"Перевірка також показала, що виїмка документів з підприємства "Єврокар" і банківських установ проводилась з дотриманням вимог Кримінально-процесуального кодексу. Фактів порушення законодавства при проведенні слідчих дій не виявлено", - наголошується в повідомленні.

Зараз слідство у кримінальній справі зупинено на час розгляду скарги на незаконність постанови слідчого про порушення кримінальної справи, поданої головним бухгалтером "Єврокару".

"Прокуратура Закарпатської області контролює законність дій правоохоронців під час розслідування даної кримінальної справи", - йдеться в повідомленні.

На "Єврокарі" не погоджуються з висновками прокуратури, заявляючи, що на підприємство чиниться тиск протягом останніх двох років, а розміщення інформації про злочинну діяльність посадових осіб ЗАТ "Єврокар" напередодні розгляду судом скарги є спробою прямого тиску на суд.

"Незважаючи на судову заборону проведення слідчих дій до розгляду скарги по суті, останні, у вигляді виїмок документів з банківських установ незаконно продовжують проводитися органами досудового слідства на підставі постанови суду, прийнятого до постанови заборони", - повідомили агентству в прес-службі підприємства.

В "Єврокарі" заявляють, що затвердження прес-служби прокуратури Закарпатської області про проведення ретельної перевірки законності порушення кримінальної справи слідчим податкової міліції та здійснення прокуратурою області контролю за дотриманням законів при проведенні досудового слідства, є нічим іншим, як фактами, які не відповідають дійсності.

ПрАТ "Єврокар"-офіційний виробник автомобілів марок VW Group (Skoda, Volkswagen, Seat) в Україні. Розташоване в Ужгородському районі Закарпатської області.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: