"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд пропонує з 2013 року додавати в бензин не менше 5% біоетанолу

П'ятниця, 15 червня 2012, 14:35

Уряд пропонує парламенту затвердити норми рекомендованого і обов'язкового вмісту біоетанолу в бензинах моторних, які виробляються та реалізуються в країні.

Відповідна ініціатива викладена в законопроекті "Про внесення змін до деяких законів про виробництво та використання моторних палив з вмістом біокомпонентів" № 10572-1, зареєстрованому у Верховній раді 13 червня, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, на 2013 рік встановлюється лише рекомендаційна норма вмісту біоетанолу в бензинах - не менше 5%.

У той же час в 2014-2015 роках аналогічний вміст біоетанолу стає обов'язковим.

Реклама:

У свою чергу, з 2016 року обов'язкова частка біоетанолу в бензинах збільшується до 7%.

Законопроектом також передбачається, що перелік підприємств, що мають право виробляти сумішеві палива, буде визначатися Кабміном за поданням Міненерговугілля.

Як повідомлялося, аналогічна ініціатива за нормами утримання біоетанолу в бензинах викладена в законопроекті № 10572 "Про внесення змін до деяких законів про використання моторних палив з вмістом біокомпонентів", розробленому депутатом Павлом Климцем (Партія регіонів) і зареєстрованому в парламенті 6 червня.

Законопроект № 10572 також пропонує закріпити перевагу альтернативного палива перед звичайними нафтопродуктами при проведенні державних закупівель.

Нагадаємо, нещодавно міністр економіки Петро Порошенко заявляв, що його відомство вивчає питання про можливість введення мит на імпортні нафтопродукти з метою стимулювання внутрішнього українського виробництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!