Нове керівництво моторного бюро вирішило провести аудит

П'ятниця, 15 червня 2012, 12:24

Президія Моторного (транспортного) страхового бюро (МТСБУ) звільнила заступника гендиректора Вадима Загребного і президента Володимира Романишина, а також ініціювала проведення внутрішнього та зовнішнього аудиту бюро.

На засіданні учасники президії заслухали звіт керівництва і одноголосно ухвалили рішення про звільнення президента бюро і замгендиректора за порушення статуту бюро, пишуть "Экономические известия".

"Кожен із страховиків був особисто зацікавлений у прийнятті такого рішення. У когось склалися проблеми з отриманням ліцензії, хтось не може зареєструвати договір перестрахування", - розповіло джерело.

Окрім звільнення керівництва президія вирішила провести аудит бухгалтерської звітності та організаційної структури бюро.

Реклама:

"За підсумками аудиту буде проведена реорганізація МТСБУ, а можливо, і скорочений штат співробітників. В даний час вже сформовано склад комісії для внутрішнього аудиту, йде пошук компанії для зовнішнього", - розповіла Ірина Сіренко, голова правління СК "Провідна".

Сьогодні штат МТСБУ налічує близько 80 співробітників.

Хоча страховики відзначають, що в країнах, де ринок автоцивілки масивніше на кілька порядків, в штаті об'єднання, що регулює ринок, не більше 20 співробітників.

За інформацією видання, ще до затвердження бюджету МТСБУ на 2012 рік штат бюро був збільшений на 10%, а фонд заробітної плати - на 50%.

Крім того, керівництво бюро отримало позику у кілька мільйонів гривень для особистих цілей.

Не виключено також, що подіями, що проходили навколо МТСБУ, незабаром зацікавляться правоохоронні органи.

Зокрема, мова може піти про передачу права друку бланків полісів держпідприємству "Інформаційно-технічний центр", що сталася під час керівництва Держфінпослуг Василем Волгою.

Нагадаємо, тоді вартість бланків досягла 11 гривень. Сьогодні вартість бланків становить близько 2 гривень.

Як повідомлялося, нещодавно президія Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) затвердила Бориса Візірова генеральним директором бюро, а Вадима Загребного - заступником гендиректора.

Кандидатури були подані главою Нацкомфінпослуг Андрієм Стасевським.

Раніше посаду президента МТСБУ та заступника генерального директора займав Володимир Романишин.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: