Іноземних інвесторів лякає непрозорість політики Росії - Ernst & Young

П'ятниця, 15 червня 2012, 11:31

Іноземні інвестори вірять в перспективи російського ринку, проте їх лякає непрозорість політичного середовища в Росії.

Про це свідчить опитування консалтингової компанії Ernst & Young, проведене серед 150 міжнародних фондів прямих інвестицій, пишуть "Ведомости".

Найбільше опитаних інвесторів приваблюють перспективи внутрішнього ринку Росії (75%), інфраструктура телекомунікацій (69%), низька вартість робочої сили (69%) і її висока якість (68%).

До найбільш непривабливих сторін російської економіки міжнародні інвестори віднесли непрозорість політичного, законодавчого та адміністративного середовища (64%), нестабільність політичного середовища (56%), недостатню підтримку з боку держави (56%).

Реклама:

Автори дослідження відзначають, що до квітня 2012 року частка опитаних бізнесменів, які планують прямі вкладення в Росії, збільшилася до 48% з 25% в жовтні 2011 року.

При цьому російські компанії також зацікавлені в залученні іноземних інвестицій, їх основними мотивами є обмежені можливості залучення коштів всередині країни, волатильність на боргових ринках, накопичений борг.

Результати дослідження свідчать про те, що нових інвестицій слід очікувати від тих іноземних компаній, які вже працюють в Росії: 64% таких інвесторів планують зростання операцій на російському ринку, ще 31% мають намір зберегти розміри своєї діяльності в РФ.

Переконати інвесторів, які не працюють в Росії, буде важко - 86% з них не збираються вкладати кошти в російську економіку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: