"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Microsoft купить "корпоративний Facebook" за 1,2 мільярда доларів

П'ятниця, 15 червня 2012, 10:12

Yammer Inc, розробник програмного забезпечення для внутрішньокорпоративних соціальних мереж, прийняв пропозицію Microsoft про купівлю за 1,2 млрд доларів.

Про це повідомляють "Ведомости" з посиланням на  The Wall Street Journal.

Купівля "корпоративного Facebook", як часто називають Yammer, дозволить Microsoft закрити "соціальну дірку" в наборі додатків Microsoft Office, а також додати в нього потужний клієнт миттєвих повідомлень і підтримку створення цільових робочих груп "на льоту", пише газета.

Зараз у Yammer більше 4 млн індивідуальних користувачів, 20% яких платять за послуги сервісу, і 142 млн доларів залученого венчурного капіталу.

Реклама:

Основні інвестори стартапу, запущеного в 2008 році - венчурні фонди, проте в їх числі і один з розробників PayPal Inc. Макс Левчин.

На відміну від широко відомих інтернет-компаній на кшталт Twitter, стартапи типу Yammer, Dropbox або Jive Software не привертають великої уваги публіки, зате інвестори і конкуренти уважно стежать за їх успіхами, відзначає видання.

"Ми бачимо зародження нової хвилі технологічних інновацій, які через 5-10 років абсолютно перетворять робочі процеси всередині компаній", - каже Аарон Леві, співзасновник і виконавчий директор Box.net, інтернет-сервісу спільного доступу до файлів.

Yammer, якщо угода буде завершена, стане другою за рік значною компанією, перекупленою Microsoft до потенційного IPO: в травні минулого року софтверний гігант купив сервіс IP-телефонії і миттєвих повідомлень Skype.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: