"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта дорожчає на очікуваннях пом'якшення грошової політики ФРС США

П'ятниця, 15 червня 2012, 09:06

Світові ціни на нафту підвищуються в п'ятницю на тлі надій на те, що Федеральна резервна система США вживе заходів для підтримки національної економіки після слабких статданих в країні,

Про це свідчать дані торгів, передають "РИА новости".

Вартість липневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI на електронних торгах в Нью-Йорку на ранок 15 червня підвищилася на 0,76 долара, або на 0,91%, - до 84,67 долара за барель.

Ціна серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent збільшилася на 0,88 долара, або на 0,91%, - до 98,05 долара за барель.

Реклама:

В центрі уваги інвесторів в п'ятницю виявився ряд статданих зі США.

Зокрема, число первинних заявок на допомогу з безробіття за тиждень, що завершився 9 червня, зросло на 6 тис і становило 386 тис, при цьому кількість первинних заявок за попередній тиждень було переглянуте у бік підвищення - до 380 тис з 377 тис.

Аналітики очікували скорочення числа заявок за аналізований період на дві тисячі з непереглянутого попереднього показника - до 375 тисяч.

Крім того, Мінторг США повідомив, що річна інфляція в країні в травні сповільнилася до 1,7% з 2,3% в квітні, а в місячному вираженні споживчі ціни в минулому місяці скоротилися на 0,3%, що є першим за два роки і найбільшим зниженням за останні 3,5 роки.

Аналітики очікували скорочення інфляції в місячному вираженні на 0,2% і уповільнення її темпів до 1,8% - у річному.

Крім того, учасники торгів звернули увагу на рішення ОПЕК залишити квоти на нафтовидобуток без змін, проте генеральний секретар ОПЕК Абдалла Салем Ель-Бадрі сказав, що, можливо, в майбутньому країнам-членам ОПЕК доведеться знизити нафтовидобуток на 1,6 мільйона барелів на день з поточного показника в 30 мільйонів барелів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: