Nokia скорочує 10 тисяч робітників і продає виробника телефонів Vertu

Четвер, 14 червня 2012, 11:58

Nokia, що переживає нелегкі часи, планує скоротити по всьому світу ще 10 тис робочих місць і попереджає, що квартальний збиток у відділенні мобільних телефонів може виявитися значнішим, ніж очікувалося.

Про це повідомляє Reuters.

Під керівництвом Стівена Елопа, який очолив фінську компанію в 2010 році, Nokia скоротила вже більше 40 тис робочих місць, включаючи закриття єдиної в Фінляндії фабрики.

Nokia повідомила в четвер, що до кінця 2013 року їй будуть потрібні додаткові витрати на реструктуризацію у розмірі близько 1 мільярда євро (1,3 мільярда доларів).

Реклама:

Акції компанії після повідомлення про нові скорочення впали на 9% у ході ранкової торговельної сесії.

Папери Nokia подешевшали вже більш ніж на 70%, після того як у лютому 2011 компанія оголосила, що перестане використовувати власну операційну систему для смартфонів Symbian і "пересяде" на малоперевірену ОС Windows Phone від Microsoft.

"Ці зміни підкреслюють серйозність проблем, з якими зіткнулася Nokia в світі конкуренції з Apple і Samsung", - сказав глава дослідницького відділу CCS Insight Бен Вуд.

Сама Nokia також оголосила, що продасть виробника телефонів класу "люкс" Vertu венчурній фірмі EQT.

Нагадаємо, нещодавно Nokia втратила лідерство у стільниковій телефонії.

У I кварталі 2012 року корейська компанія Samsung Electronics витіснила фінську Nokia з позиції провідного світового виробника стільникових телефонів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: