Бразилія погрожує МВФ дати менше грошей, ніж збиралася

Середа, 13 червня 2012, 13:28

Бразилія підвищила ставки перед самітом "Великої двадцятки" на наступному тижні, заявивши, що може обмежити свою участь у розширенні капіталу МВФ через відсутність твердої обіцянки дати країнам, що розвиваються більше голосів.

Про це пише Reuters.

У квітні країни-учасниці МВФ пообіцяли збільшити його кошти на 430 мільярдів доларів, щоб дати фонду більше можливостей допомагати обтяженим боргами країнам єврозони.

Тепер Бразилія каже, що може дати менше коштів, ніж збиралася.

Реклама:

Європейська суверенна боргова криза, ймовірно, буде головним питанням на саміті лідерів G20, який відбудеться 18-19 червня в Лос-Кабос.

Саміт розпочнеться на наступний день після виборів в Греції, які визначать, чи залишиться країна в єврозоні.

Бразилія дала зрозуміти, що використовує саміт, щоб отримати більше прав голосу в МВФ.

Зараз право голосу здебільшого належить США та іншим розвиненим країнам.

"Ми засмучені, оскільки бачимо, що країни, які знають, що вони втратять вплив, відстоюють формулу квот, - сказав представник бразильського уряду на умовах анонімності. - Сума додаткових ресурсів (для МВФ) залишається відкритою. Вона може бути більше 10 мільярдів або менше".

Євросоюз повідомив, що скоротить число місць у раді директорів МВФ на два восени цього року, але джерела в G20 сумніваються, що до цього часу буде досягнуто тверду згоду.

Китай, Індія, Росія і Мексика ще не сказали, скільки грошей можуть дати МВФ, і очікується, що вони назвуть остаточні суми на саміті в Лос-Кабос.

За словами європейського джерела, країни хочуть побачити, скільки дасть Китай і на яких умовах.

Китай раніше сказав, що обмірковує суму в 60 мільярдів доларів.

Так звані країни БРІКС - Бразилія, Китай, Індія, Росія та Південна Африка - повинні зібратися приватним порядком 18 червня, повідомив бразильський чиновник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: