"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НКЦПФР врегулює маржинальні операції на фондовому ринку

Середа, 13 червня 2012, 12:41

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) схвалила Порядок та умови провадження торговцем цінними паперами брокерської діяльності за договорами на брокерське обслуговування з подальшим врегулюванням зобов’язань клієнта, що покликано врегулювати маржинальні операції на фондовому ринку.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні 7 червня 2012 року, йдеться у повідомленні НКЦПФР.

"Одним із основних завдань, які ми переслідували, готуючи документ, був захист прав інвесторів, оскільки Порядок націлений на зменшення ризиків для них при здійсненні маржинальних операцій. Відтепер, згідно з документом, учасники ринку надаватимуть інформацію про такі угоди, тому регулятор матиме змогу контролювати цю сферу", - стверджує Олег Науменко, директор департаменту регулювання діяльності торговців цінними паперами та фондових бірж НКЦПФР.

Даний документ регламентує загальні вимоги до маржинальних операцій, порядок їх здійснення, визначає додаткові умови до договору на брокерське обслуговування, а також регулює граничний рівень маржі, при якому торговець не матиме права укладати договори або здійснювати операції через високий ступінь ризику.

Реклама:

За інформацією НКЦПФР, учасники ринку відтепер надаватимуть дані про маржинальні операції не тільки як інформацію щодо брокерської діяльності, а будуть виокремлювати саме такі угоди, надаючи звітність до організаторів торгівлі та до регулятора.

Як відомо, маржинальні операції - торговельні операції з використанням грошей або товарів, що надаються торговцеві в кредит під заставу обумовленої суми (маржі).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: