Нафта дешевшає в очікуванні засідання ОПЕК

Середа, 13 червня 2012, 09:08

Світові ціни на нафту знижуються в середу в очікуванні рішення ОПЕК щодо квот на нафтовидобуток, які можуть бути залишені без змін.

Про це свідчать дані торгів, передають "РИА новости".

Вартість липневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI на електронних торгах в Нью-Йорку на ранок 13 червня впала на 0,39 долара, або на 0,47%, - до 82,93 долара за барель.

Ціна липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зменшилася на 0,03 долара, або на 0,03%, - до 97,11 долара за барель.

Реклама:

ОПЕК прийме рішення щодо квот на нафтовидобуток на засіданні, яке відбудеться в четвер у Відні.

Очікується, що ніяких змін квот прийнято не буде, на тлі значного обсягу пропозиції нафти на ринках, навіть після зниження обсягу нафтовидобутку країнами-членами ОПЕК у травні вперше за останні вісім місяців.

"Нафтовидобуток ОПЕК - це дуже важливий фактор нафтового ринку, здатний впливати на пропозицію сировини та ціни на нього", - наводить агентство MarketWatch слова ринкового аналітика CMC Markets Ріка Спунер.

Учасники торгів також звернули увагу на дані Американського інституту нафти (API) про те, що запаси нафти в США за минулий тиждень виросли на 1,6 мільйона барелів, до 385,7 мільйона барелів.

При цьому, за прогнозами аналітиків, Міненерго США в середу може повідомити про їх скорочення на 1,5 мільйона барелів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: