"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Києві жити трохи дешевше, ніж на Гаїті - дослідження

Вівторок, 12 червня 2012, 20:04

Столиця Японії Токіо цього року визнана найдорожчим містом у світі, а у Києві жити трохи дешевше, ніж в гаїтянському Порт-о-Пренсі.

Про це повідомляє Deutsche Welle із посиланням на результати щорічного дослідження німецької консалтингової фірми Mercer Human Resource.

Її фахівці проаналізували рівень життя в 214 містах світу. Основні критерії для оцінки – ціни на товари та послуги, включаючи оренду житла, продукти харчування, одяг та дозвілля.

Результати дослідження, насамперед, стосуються вартості життя для іноземців, оскільки окрім витрат на проживання порівнюють ще й середню вартість оренди житла.

Реклама:

Токіо посунуло з першого місця ангольську столицю Луанду, яка цього року опинилася на другій сходинці.

Найдешевшим (останнє 214 місце у рейтингу) визнане пакистанське портове місто Карачі – тут вартість життя приблизно утричі дешевша, ніж у Токіо.

До п’ятірки найдорожчих міст також входять японська Осака, російська Москва та швейцарська Женева.

Київ разом із малайзійською Куала-Лумпур поділили 102 сходинку, на одну позицію поступившись гаїтянському Порт-о-Пренсу, в якому іноземцям жити дорожче, незважаючи на високий рівень бідності та соціальні негаразди.

В німецькому Дюссельдорфі жити трохи дешевше, ніж у Києві – місто опинилося на 104 сходинці рейтингу.

Найнижча вартість життя у Європі - у балканських містах Скоп’є, Тирані та Сараєво, які опинилися наприкінці списку.

Поруч із ними наприкінці списку розташувалися Міннеаполіс, Детройт, Пітсбург, Клівленд та Винстон-Сейлем, які замикають другу сотню найдорожчих міст світу.

Австралійські Сідней, Канберра, Мельбурн, Аделаїда фігурують у першій тридцятці, а в новозеландському Окленді цього року жити стало удвічі дорожче, ніж торік - місто посіло в рейтингу 56-у сходинку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: