Пенсійний фонд збільшує надходження, проте план не виконує

Вівторок, 12 червня 2012, 13:33

Пенсійний фонд рапортує про збільшення обсягів надходжень коштів, проте замовчує, що ця сума нижче плану.

За 5 місяців 2012 року в Пенсійний фонд з усіх джерел фінансування надійшло 86,2 млрд гривень, що порівняно з відповідним періодом минулого року більше на 6,324 млрд гривень (7,9%), передають "Коментарі" з посиланням на прес-службу фонду.

За даними фонду, власні надходження становили 61,5 млрд гривень та у порівнянні з січнем-травнем 2011 року збільшилися на 8,278 млрд гривень (15,6%).

У той же час, екс-перший заступник міністра соцполітики, експерт з соціальних питань Центру Разумкова Павло Розенко зазначив, що як і раніше надходження Пенсійного фонду відстають від плану.

Реклама:

"Щоб виконати план, Пенсійний фонд повинен був зібрати власних грошей на суму понад 67,3 млрд гривень, а зібрали - 61,5 млрд гривень. Практично 6 млрд додаткового дефіциту. Минулого місяця ця різниця була 4,5 млрд гривень, тобто, йде стабільна тенденція до збільшення додаткового дефіциту ПФ", - сказав експерт.

За словами Розенка, даний факт свідчить про відсутність економічного зростання в Україні та відсутність грошей для поточних соціальних виплат і для оголошеного підвищення їх розміру.

За словами експерта, така ситуація збільшує ризики запуску друкарського верстата Нацбанком, що може негативно вплинути на інфляцію і курсоутворення гривні.

У свою чергу, в Нацбанку в черговий раз запевнили, що сьогодні економічних передумов для падіння курсу гривні не існує.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: