Генпрокуратура каже, що чиновники розікрали 950 га землі

Вівторок, 12 червня 2012, 12:56

Органи прокуратури подали 65 судових позовів про повернення у власність держави 950 га землі загальною вартістю 68 млн гривень.

Про це повідомили у Генпрокуратурі, передає "ЛігаБізнесІнформ".

За даними відомства, порушено 11 кримінальних справ за фактами незаконного надання більше 320 га землі підприємствам, приватним особам і т.п.

Як повідомили у відділі зв'язків зі ЗМІ Генпрокуратури, мова йде про незаконне використання і розпорядженні ділянками, переданими Міноборони у відання органів місцевого самоврядування.

Реклама:

Згідно з повідомленням прокуратури, Міноборони, як правило, передавало місцевим органам самоврядування землі "в особливо привабливих місцях" (в лісах, біля водойм), а також у великих населених пунктах, що викликало високий рівень попиту.

Надалі місцева влада розпоряджалася ними не завжди законно.

Наприклад, прокуратура Жовківського району Львівської області подала три позови про скасування розпоряджень райдержадміністрації про визнання недійсними договорів купівлі-продажу приватним підприємством ділянок за межами міста Жовква загальною площею понад 24 га. для будівництва готельно-розважального комплексу.

У Закарпатській області прокуратура Перечинського району порушила справу за фактом підроблення документів статистичної звітності співробітниками Держкомзему.

Посадові особи без наявності рішення сільради віднести земельну ділянку площею 40 га до земель запасу, при цьому частина ділянки - 6 га - передали приватним особам під забудову.

Раніше ці землі розпорядженням уряду були передані у власність громади села Перечин.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: