Харків витратив на Євро-2012 мільярд євро

Вівторок, 12 червня 2012, 12:39

Близько 1 мільярду євро пішло на підготовку Харкова до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це повідомив директор Департаменту з питань підготовки Євро-2012 з футболу Олександр Нечипоренко, повідомляє сайт Харківської міськради.

Ці кошти пішли на реконструкцію злітно-посадкової смуги Міжнародного аеропорту "Харків" і стадіону "Металіст", будівництво спортивної бази "Сонячний", оновлення автомобільного пункту пропуску "Готівка", будівництво та ремонт доріг, медичне обладнання та капітальний ремонт лікарень, будівництво готелів, ліній електропередач, створення медіа-центру для роботи журналістів.

Гроші також спрямували на реконструкцію парку ім. Горького, розробку проекту та будівництво аеродромно-диспетчерської вежі аеропорту, реконструкцію ремонтно-екіпірувального депо Південної залізниці, створення інформаційних центрів для туристів, розробку туристичних схем, карт, придбання автомобілів і меблів для екскурсійних центрів і багато іншого.

У 2012 році на підготовку Харкова до чемпіонату витратили 593 млн гривень, зазначають харківські чиновники.

Зокрема, 337 млн гривень витратили з державного бюджету, 100 млн 17 тис гривень - з міського, 44,1 млн гривень - з обласного, 112,6 млн гривень - з коштів приватних інвесторів.

Реклама:

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: