Грузинський мільярдер оштрафований на 90 мільйонів доларів

Вівторок, 12 червня 2012, 09:47

Суд Тбілісі оштрафував мільярдера і лідера опозиційної коаліції Бідзіну Іванішвілі на 91 мільйон доларів.

Величезні штрафи були накладені в ході розгляду двох справ, пише ВВС.

Обидва рішення суду стали наслідком звернень Контрольної палати Грузії.

Спочатку Іванішвілі був оштрафований на суму близько 126,2 млн ларі (77 млн доларів) за "незаконні пожертвування" на користь його політичної партії, що виразилися в "роздачі десятка тисяч супутникових антен виборцям у масовому порядку і безкоштовно" компанією Глобал ТБ.

Реклама:

Відразу після цього мільярдер був оштрафований на суму ще близько 22,5 млн ларі (14 млн доларів) за "практично безкоштовне обслуговування транспортом" партії Грузинська мрія - демократична Грузія.

Згідно з постановою колегії адміністративних справ Тбіліського суду, сума першого штрафу дорівнює десятикратному розміру "незаконних пожертвувань" з боку Іванішвілі, оскільки раніше він вже був оштрафований за подібне порушення.

Суд порахував, що, роздаючи антени, Іванішвілі переслідував політичні цілі і мав намір обійти встановлені законодавством обмеження.

Адвокати Іванішвілі збираються оскаржити рішення суду, однак, за їхніми словами, надій на те, що апеляційний суд змінить рішення першої інстанції, практично немає.

"Ми впевнені, що апеляційний суд залишить рішення першої інстанції в силі, але, незважаючи на це, нам потрібно пройти цей етап, щоб в майбутньому оскаржити це рішення в європейському суді з прав людини в Страсбурзі", - кажуть адвокати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: