У Порошенка вважають, що пропозиції Міненерговугілля не відповідають нормам. Документ

Понеділок, 11 червня 2012, 15:55

З Литвою та іншими державами-членами СОТ, а також з іншими державами, з якими Україна уклала двосторонні договори, застосовуються пільгові ставки ввізного мита на нафтопродукти.

Про це йдеться у листі Мінекономрозвитку до Міненерговугілля щодо доцільності застосування митного регулювання імпорту нафтопродуктів.

У відомстві зазначають, що врегулювання зазначеного питання є можливим за умови надання Міненерговугілля вагомих економічних обґрунтувань доцільності запровадження відповідних змін, що ґрунтується на необхідності захисту і стабільної роботи національних виробників та врахування інтересів споживачів продукції.

Мінекономрозвитку повідомило, що пропозиції Міненерговугілля щодо внесення змін до постанови уряду №1360 "Про затвердження переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2012 рік", не були враховані через їх невідповідність нормам ГАТТ/СОТ та зобов’язанням, прийнятим Україною в рамках вступу до СОТ.

Реклама:

Як повідомлялося, раніше Міненерговугілля у листі до уряду з метою відновлення роботи вітчизняних нафтопереробних підприємств запропонувало застосувати заходи митного регулювання імпорту нафтопродуктів, без застосування процедури спеціального розслідування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: