"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росспоживнагляд знову забракував продукцію українських сирзаводів

Понеділок, 11 червня 2012, 15:05

Росспоживнагляд залишився незадоволений якістю сиру ще двох українських виробників.

Так, за результатами перевірок на Лозівському молочному заводі та ПП "Рось" (філія Охтирського сиркомбінату) були виявлені порушення на виробництві, повідомляє портал "Дело".

"По кожному із заводів були дані розпорядження. Ми чекаємо від них плану заходів щодо усунення виявлених порушень. Тільки після цього буде прийнято рішення з приводу подання цими заводами зразків продукції нам на лабораторний контроль", - повідомив у понеділок глава Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

"Що стосується Лозівського заводу, то там виявлено досить серйозні порушення, які дають нам підстави з високим ступенем ймовірності припускати, що там може бути фальсифікація продукції та добавки рослинних олій", - заявив Онищенко.

Реклама:

"У нас є дуже серйозні підстави ще раз повернутися для контрольної перевірки", - додав глава Росспоживнагляду.

Щодо перевірки ПП "Рось" Онищенко заявив: "Там ситуація більш сприятлива. Він пріоритетно буде розглядатися з точки зору дозволу на постачання сирів".

Як відомо, в квітні між Україною і Росією були досягнуті домовленості про зняття обмеження на ввезення українських сирів за умови усунення недоліків, які викликали занепокоєння у російської сторони.

Росспоживнагляд зняв заборону на поставки сиру з чотирьох українських підприємств, і 24 травня перша партія українських сирів перетнула україно-російський кордон.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!