"Регіонал" пропонує узаконити в Україні виробництво віскі і рому

Понеділок, 11 червня 2012, 13:36

Нардеп від Партії регіонів Андрій Пінчук зареєстрував у Верховній раді законопроект, яким пропонує узаконити виробництво в Україну віскі і рому.

Як зазначив сам автор цієї ідеї в пояснювальній записці до проекту закону, це дозволить не тільки створити нові робочі місця і збільшити обсяги виробництва сировини для цих напоїв, але навіть в перспективі зробить Україну експортером цього виду алкоголю, пише "Дело".

У пояснювальній записці Пінчук уточнює, що зараз законодавством України недостатньо врегульовано порядок виробництва і обігу, імпорту, експорту, а також оптової торгівлі як спиртом етиловим-дистилятом для віскі і рому, так і самими цими напоями.

Він зазначає, що якщо його законопроект буде прийнятий, за приготування віскі і рома зможуть взятися всі вітчизняні виробники алкоголю.

Реклама:

Причому депутат бачить перспективи не тільки у виробництві цих напоїв для внутрішнього ринку країни, а й для експорту як кінцевого продукту, так і спиртів для них.

Пояснюючи необхідність змінити вітчизняні закони, Пінчук відзначає, що навіть за перші 3 місяці 2012 року обсяг ввезення в країну віскі і рома виріс, так само як і попит на ці напої.

Серед плюсів прийняття закону також окремо зазначається, що впровадження виробництва вітчизняного рому та віскі дозволить знизити витрати, пов'язані з їх імпортом з-за кордону, а це, в свою чергу, дозволить зробити ціни на ці напої більш доступними для населення.

Щоб остаточно переконати колег-депутатів у необхідності підтримати його законопроект, Пінчук призводить прогноз того, скільки ж на цьому може заробити держава.

Так, за рахунок акцизів та інших зборів у 2013 році на виробництві віскі планується заробити до держбюджету майже 40 млн гривень, рому - 4,6 млн гривень.

На продажі напівфабрикатів для цих напоїв (етилових спиртів) - 43 млн гривень на спирті для віскі і ще 5 млн на цій сировині для рома.

Всього, за розрахунками Пінчука, держбюджет в 2013 році за рахунок початку виробництва в країні двох нових видів алкоголю поповниться на 92,5 млн гривень.

Нагадаємо, раніше колега Пінчука по фракції в парламенті "регіонал" Олег Надоша кілька разів реєстрував законопроект, яким пропонував узаконити виробництво в домашніх умовах і для особистого споживання самогону та різного роду наливок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: