Moody's погрожує Німеччині зниженням рейтингу

Понеділок, 11 червня 2012, 11:14

Рейтингові агентства пригрозили знизити рейтинги локомотивів світової економіки.

Зокрема, якщо Греція вийде з єврозони, Німеччина може втратити найвищий рейтинг ААА за версією агентства Moody's, передає "ЛігаБізнесІнформ" з посиланням на Bloomberg.

За повідомленнями ЗМІ, міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's, в свою чергу, заявило про можливість зниження довгострокового кредитного рейтингу США до 2014 року.

S&P підтвердило довгостроковий рейтинг США на рівні АА +, при цьому прогноз по рейтингу залишається "негативним".

Реклама:

Такий прогноз відображає думку експертів агентства про те, що суверенні кредитні ризики США (в першу чергу, політичного та фінансового характеру) можуть значно зрости і призведуть до зниження рейтингу.

В агентстві відзначають, що сильними сторонами США з точки зору кредитних рейтингів є стійкість національної економіки, кредитно-грошовий авторитет і статус долара як ключової світової резервної валюти.

Нагадаємо, Америка утримувала найвищий рейтинг ААА від Standard & Poor's з 1917 року до серпня 2011 року.

Потім S&P знизило рейтинг США на один щабель до АА +, що викликало паніку інвесторів по всьому світу.

Що ж стосується взаємовідносин Moody's і Німеччини, експерти агентства вказують на ризики цієї та інших країн у разі виходу Греції з єврозони.

"Якщо Греція вийде із зони євро, ставлячи під загрозу саме існування цієї валюти, Moody's перегляне всі рейтинги країн єврозони, - запевняють в агентстві.

Moody's стурбоване інтересами інвесторів, що вклали кошти в грецькі облігації.

Нагадаємо, в даний час рейтинг ААА за версією Moody's є у Австрії, Франції, Німеччини, Фінляндії, Люксембурга і Нідерландів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: