Тігіпко підписав "трудову" угоду із Фірташем

П'ятниця, 1 червня 2012, 19:10

Кабінет міністрів, Спільний представницький орган профспілок та профоб'єднань та Спільний представницький орган роботодавців домовилися про стимулювання зайнятості в Україны.

Підписання відповідної угоди відбулося в будівлі Кабміну, повідомляє агентство "Українські новини".

За словами віце-прем'єра - міністра соціальної політики Сергія Тігіпка, за результатами реалізації цього договору очікується, що до 2017 року рівень зайнятості населення у віці 15-70 років підвищиться з нинішніх 58% до 64,3%, у тому числі серед осіб працездатного віку - до 68,5%.

Механізм реалізації угоди побудований на використанні 20 інструментів, серед яких: розвиток інфраструктури для створення робочих місць, запобігання розвитку тіньової економіки, зайнятість людей з обмеженими здібностями, підтримка малого і середнього бізнесу.

Реклама:

Угоду підписали з боку уряду - Сергій Тігіпко, з боку профспілок - голова Федерації профспілок Юрій Кулик, з боку роботодавців - голова ради Федерації роботодавців Дмитро Фірташ.

Як повідомлялося, на початку квітня міністр соцполітики Сергій Тігіпко заявив, що основна мета закону "Про зайнятість населення" - стимулювати роботодавців до створення нових робочих місць.

Тігіпко зазначив, що нова концепція буде включати низку ініціатив.

Зокрема, пропонується ввести виплати компенсації роботодавцям в сумі 100% соціального внеску протягом року при влаштуванні вразливих на ринку праці верств населення (молодь на перше робоче місце, безробітні у віці від 50 років) на нові робочі місця за умови, що працівник не буде звільнений.

Як відомо, за даними Державної служби статистики, на 1 травня в Державній службі зайнятості було зареєстровано 486 тис. безробітних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: