Тігіпко заперечив, що соціальні працівники збиратимуть інформацію для податкової

П'ятниця, 1 червня 2012, 14:28

Припущення, що система соціальних уповноважених, яка збиратиме дані про добробут українських родин, буде інформувати податкову та силові структури, Сергій Тігіпко назвав "лякалками".

Про це віце-прем’єр - міністр соціальної політики заявив на презентації Національної стратегії профілактики соціального сирітства, передає Радіо "Свобода".

"Це "лякали". На всі застереження хочу сказати, що Україна повинна мати соціальну стратегію, і рухатися швидко і жорстко. Ми говоримо про адресність допомоги. Чи будемо й надалі допомагати багатим і середньому класу? Ми будемо розбиратися з добробутом родини і надавати допомогу лише бідним. Наразі вони отримують лише чверть від усього обсягу соціальної допомоги", – сказав Тігіпко.

Як відомо, стратегія профілактики соціального сирітства передбачає зокрема і збільшення штату соціальних служб, та створення системи соціальних уповноважених, підпорядкованих обласній виконавчій владі.

Реклама:

Соціальні уповноважені мають відстежувати добробут усіх родин на своїй дільниці.

Раніше в українських медіа повідомляли про те, що така система може бути використана для збору інформації для податкових та силових відомств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!