Янукович дав громадянство партнеру Ахметова

П'ятниця, 1 червня 2012, 14:14

Президент Віктор Янукович прийняв до громадянства України бізнесмена, президента і співвласника "Смарт-холдингу" Вадима Новинського.

Відповідний указ оприлюднений на сайті глави держави.

"Прийняти до громадянства України Новинського Вадима Владиславовича, 1963 року народження, уродженця Російської Федерації, який проживає у місті Києві", - йдеться документі.

Також в указі зазначається, що Новінський "має визначні заслуги перед Україною".

Реклама:

Як відомо, інвестиційна діяльність групи компаній "Смарт-холдинг" сфокусована на вкладеннях в Україну, країни СНД і Європи.

Найбільшою інвестицією групи є 23,75% участь в капіталі міжнародної вертикально інтегрованої гірничо-металургійної групи "Метінвест", яка об'єднує 27 підприємств в Україні, Європі та США з виручкою в 2011 році 14,2 млрд доларів.

Партнером "Смарта" з цього холдингу є СКМ українського бізнесмена Ріната Ахметова, якій належить 71,25% "Метінвесту".

На початку 2012 року "Смарт" заявив про створення галузевих холдингів Smart Energy, Smart Maritime Group і Smart Development для диверсифікації бізнесу, зберігаючи основним напрямком групи металургію.

Крім того холдинг володіє активами у фінансовому секторі, контролюючи банки "Юнекс" і БМ Банк, а також активами в сільському господарстві та переробці.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!