"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Moody`s знизило рейтинг трьом найбільшим українським банкам

П'ятниця, 1 червня 2012, 11:47

Міжнародне рейтингове агентство Moody`s Investors Service знизило рейтинги кредитоспроможності (standalone credit assessment) ОТП Банку та Укрексімбанку на два щаблі – з "ba3" до "b2", відповідного рівня суверенного рейтингу, а ПриватБанку - на один щабель: з "ba3"до "b1".

Про це повідомляє портал "Дело".

Таким чином агентство завершило перегляд рейтингів цих банків, що відображає нові оцінки Moody`s про зв'язок між кредитоспроможністю держав і фінансових установ по всьому світу.

У той же час, агентство вказує, що рейтинг Райффайзен Банку Аваль поки залишається в процесі перегляду, так як Moody`s необхідно завершити оцінку дочок Raiffeisen Bank International.

Реклама:

Як відомо, раніше повідомлялося, що Moody's допускає зниження рейтингів 4 найбільших банків України: ОТП Банку, Приватбанку, Райффайзен Банку Аваль та Укрексімбанку.

За Райффайзен Банку Аваль Moody's допускає зниження рейтингу фінансової стійкості "D-".

У січні Moody's заявило про можливість зниження довгострокового суверенного кредитного рейтингу України, який зараз перебуває на рівні "B2", відразу на декілька ступенів.

В середині грудня 2011 року Moody's погіршило прогноз за суверенним рейтингом України до "негативного" зы "стабільного" через зростання бюджетних і зовнішніх ризиків на тлі невизначеності щодо співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Також в січні прогноз за рейтингом України знизило на "негативний" рейтингове агентство Standard & Poor's.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: