Банки возять гроші в неперевірених автомобілях – Генпрокуратура

П'ятниця, 1 червня 2012, 11:28

Низка українських банків використовують для інкасації коштів спецтранспорт, який не забезпечує повної безпеки.

Це було виявлено в ході перевірок кредитних установ після серії їх пограбувань, пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на джерело в Генпрокуратурі.

Правоохоронці з'ясували, що одна з київських фірм, не маючи повноважень здійснювати діяльність у сфері сертифікації продукції, видала сертифікати відповідності захисту панцирних спецавтомобілів двом компаніям.

При цьому випробування транспорту не проводилися в повному обсязі. Зокрема, протоколи балістичних випробувань були сфабриковані.

Реклама:

Як повідомив виданню джерело в Генпрокуратурі, постраждалими в цій ситуації стали АктаБанк, Актив-банк, банк "Золоті ворота", банк "Форум", ВТБ Банк, КласикБанк, Комерційний Індустріальний Банк, Мегабанк, Радикал Банк, Український Професійний Банк, Фінексбанк, ЕРДЕ Банк.

За його словами, проблеми з незахищеними автомобілями були виявлені не тільки в Київській області, а й по всій Україні.

В результаті Васильківський та Вишгородська РВ ГУ МВС порушили кримінальну справу за фактом реалізації банкам спецтранспорту, не сертифікованого належним чином.

Справу порушено за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 190 і ч. 4 ст. 190 КК.

Покарання за шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!