"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна і ЄС почнуть спільну програму з питань бізнес-клімату

Середа, 9 травня 2012, 09:45

Київ і Брюссель домовилися розробити спільну програму з питань бізнес-клімату, а також створити спільний режим діалогу, який буде чітко моніторити ситуацію щодо інвестиційного клімату.

Така домовленість була досягнута під вівторок у Брюсселі в ході зустрічі міністра економічного розвитку і торгівлі України Петра Порошенка з європейським комісаром з питань торгівлі Карлом де Гюхтом, повідомляє DT.UA.

За словами Порошенка, сторони констатували "позитивні зміни в плані поліпшення ситуації з дерегуляції умов ведення бізнесу".

"Ми домовилися запровадити спеціальну спільну програму, яка буде називатися "Діалог із бізнес-клімату", в якій будуть брати участь представники Єврокомісії і де буде, з одного боку, даватися дуже поглиблена оцінка всім процесам, які зараз відбуваються щодо бізнес-клімату, починаючи від державних закупівель, і завершуючи процесом дерегуляції", - сказав міністр.

Реклама:

Він зазначив, що в рамках цієї програми будуть оцінюватися, у тому числі, питання податкового тиску, відшкодування ПДВ та в цілому втручання правоохоронних органів у діяльність бізнесу.

Інших деталей міністр не назвав.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!