"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ завершив програму кредитування Таджикистану

Вівторок, 8 травня 2012, 18:14

Міжнародний валютний фонд завершив трирічну програму кредитування Таджикистану, похваливши владу країни за виконання рекомендацій і порадив зміцнювати фінансовий сектор, стримувати держвидатки і реформувати податкову систему.

МВФ повідомив у понеділок, що видасть Таджикистану останній транш у 20 мільйонів доларів в рамках трирічної Програми розширеного кредитного механізму (ECF) на загальну суму близько 160 мільйонів доларів, передає Reuters.

"Прихильність схваленої в рамках програми фонду політики зіграло важливу роль утримання впевненого зростання, незважаючи на зовнішні потрясіння", - йдеться в повідомленні МВФ.

МВФ нагадав Таджикистану, економіка якого побудована на грошових переказах мільйона заробітчан, що працюють в Росії, а також на експорті алюмінію і бавовни, про ризик стрибка інфляції на тлі нещодавнього підвищення тарифів на електроенергію і високих цін на нафту.

Реклама:

Ключ до мінімізації ризиків МВФ бачить в реформі податкової системи і зміцненні фінансового сектора, слабкість якого МВФ пояснює прямим фінансуванням деяких секторів економіки державою і провалами в корпоративному управлінні та держрегулюванні.

"У середньостроковій перспективі для утримання стабільності податково-бюджетної політики і відновлення виснажених кризою буферів потрібна консолідація бюджету", - попередив МВФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: