Азаров запевняє, що знайшов ще одне джерело дешевого газу

Вівторок, 8 травня 2012, 17:18

Україна розглядає можливість закупки газу в Катарі.

Про це сказав прем'єр Микола Азаров під час відвідин компанії RasGas у катарському місті Рас-Лаффане, передають Ukranews.

"Мета поїздки самі розумієте яка. Україна наполегливо працює з диверсифікації постачань газу і вивчає можливості придбання газу в Катарі", - повідомив прем'єр.

За його словами, це питання буде обговорюватися в ході офіційних переговорів 9 травня.

Реклама:

"Але наша співпраця - не тільки поставки газу. Раз ми щось будемо в Катарі купувати - значить, нам треба щось Катару пропонувати", - заявив Азаров.

За словами прем'єра, співробітництво з державою, яка виробляє третину світового скрапленого газу, представляється Україні дуже цікавим.

"Цікаві, звичайно, тут і технологічні напрацювання, які, безумовно, нам треба буде використовувати при будівництві нашого комплексу ("LNG-Термінал"), а будівництво, як ви знаєте, почнеться приблизно в 2012 році", - продовжив Азаров.

При цьому на запитання журналістів про те, наскільки катарський газ може бути дешевше російського, прем'єр відповів, що навіть з урахуванням доставки він коштує дешевше в три рази.

Як повідомлялося, в січні-квітні "Нафтогаз" скоротив імпорт російського газу на 59%, або на 12,4 мільярдів кубометрів у порівнянні з аналогічним періодом 2011 року до близько 8,6 мільярдів кубометрів.

Ціна російського газу для "Нафтогазу" у другому кварталі 2012 року становить близько 425 доларів за тисячу кубометрів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!