Клюєв знайшов на фармринку нову загрозу нацбезпеці

Вівторок, 8 травня 2012, 14:30

Секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Клюєв вважає, що ситуація на ринку лікарських засобів є неприпустимою і такою, що несе загрозу головним засадам державної політики, спрямованої на захист національних інтересів і гарантування безпеки особі, суспільству і державі, життю і здоров’ю населення України.

Про це повідомляє агентство УНІАН із посиланням на прес-службу РНБО.

Клюєв заявив, що за дорученням президента Віктора Януковича РНБО ретельно вивчила ситуацію, що склалася на ринку лікарських засобів.

"Встановлено, що ситуація у цій сфері несе пряму загрозу національній безпеці держави. Заходи щодо виправлення ситуації відпрацьовано та підготовлено відповідні пропозиції для прийняття рішення президентом ", - сказав він.

Реклама:

Секретар РНБО заявив, що питання ціноутворення на лікарські засоби та їх якість викликають серйозне занепокоєння керівництва країни.

"Ціни на ліки у роздрібній торгівлі перевищують у десятки разів закупівельну ціну, що обумовлено наявністю кількох посередницьких структур від виробника до споживача. Якість лікарських засобів, що ввозяться в Україну, у багатьох випадках не відповідає міжнародним і державним стандартам", - відзначив Клюєв.

За його словами, необхідно забезпечити захист інтересів людини та суспільства, мінімізувати рівень загроз у медичній галузі.

"Головне – знизити рівень смертності й створити умови, коли громадяни України зможуть забезпечити себе доступними та якісними ліками. Держава має гарантувати безпечне лікування, перш за все шляхом встановлення відповідальності за порушення прав і законних інтересів громадян у сфері охорони здоров’я", - заявив секретар РНБО.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!