Компанія-розробник Angry Birds заробила за рік 106 мільйонів доларів

Вівторок, 8 травня 2012, 09:51

Виручка фінської компанії Rovio, де була розроблена популярна серія ігор під назвою Angry Birds, за підсумками 2011 року склала 106,3 млн доларів.

На сайті компанії в мережі Інтернет вказується, що прибуток Rovio до вирахування податків склав за 2011 рік 67,6 млн доларів або 64% виручки, пише Forbes.ru.

На жаль, порівняльних показників, які дозволяють визначити, збільшив чи зменшився прибуток компанії у порівнянні з 2010 роком, компанія Rovio не наводить.

Однак, за даними TechCrunch, компанія значно покращила результати - за друге півріччя 2010 року Rovio отримала лише 7 млн доларів в якості виручки.

Реклама:

Домогтися зростання компанії дозволили стійкі продажу ігор і сувенірної продукції.

Так, тільки за рахунок сувенірів і ліцензій на використання персонажів Angry Birds, Rovio згенерувала близько 30% виручки.

Як стверджує гендиректор Rovio Мікаель Хед, стійке зростання виручки демонструє популярність бренду Angry Birds.

За його словами, великі інвестиції в усі аспекти розвитку бізнесу, які компанія зробила в 2011 році, стануть очевидні в наступних продуктах.

Число користувачів, щомісяця грають хоча б в одну гру з серії Angry Birds без урахування Angry Birds Space, яка вийшла вже в березні 2012 року, перевищила за підсумками минулого року 200 млн осіб.

Angry Birds Space викликала у геймерів не менший інтерес: за даними Rovio, тільки за 35 днів з моменту випуску новинку скачали більше 50 млн разів.

Компанія з розробки ігор Rovio заснована в 2003 році. У 2011 році компанія залучила 42 млн доларів від венчурних фондів на чолі з Accel Partners і Atomico Ventures.

З початку 2011 року число співробітників компанії зросло майже в десять разів - з 28 до 224 осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: