"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

S&P підтвердило рейтинги Саудівської Аравії

Вівторок, 8 травня 2012, 09:23

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's підтвердило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Саудівської Аравії в іноземній і національній валюті на рівні "АА-" і короткостроковий рейтинг "А-1+" зі "стабільним" прогнозом.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на прес-службу S&P.

"Рейтинги країни підтримують сильні фінансові позиції. Завдяки ефективному макроекономічному регулюванню уряд зміг скоротити рівень держборгу. Тим часом, зростання рейтингів стримується недостатнім ступенем розвиненості публічних інститутів, низьким доходом на душу населення порівняно з іншими країнами в тій же рейтингової категорії", - зазначили в агентстві.

S&P відзначає прогрес, якого досягла Саудівська Аравія у забезпеченні більшої прозорості та широкого доступу до інформації, наприклад, про закордонні інвестиції громадян.

Реклама:

"Стабільний" прогноз відображає відмінні показники платіжного балансу, однак залежність від експорту нафти, як і раніше висока, а демографічна ситуація залишається напруженою.

Підвищити рейтинг країни S&P може в разі вирішення соціальних проблем, перш за все, безробіття, а також підвищення рівня життя.

При цьому істотне погіршення фінансових показників або зменшення стабільності в країні можуть призвести до негативних рейтингових дій.

Як відомо, на початку квітня рейтинг Саудівської Аравії на рівні "АА-" зі "стабільним" прогнозом підтвердило інше найбільше міжнародне рейтингове агентство - Fitch Ratings.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!