Азаров полетів до Катару за порозумінням в енергетиці

Вівторок, 8 травня 2012, 09:01

Прем'єр-міністр Микола Азаров відбув із дводенним офіційним візитом до Катару для зустрічей із владою.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на прес-службу уряду.

Після прибуття прем'єр відвідає промислову зону нафтогазової компанії RasGas у Рас-Лаффані.

Потім Азаров проведе зустріч із прем'єр-міністром, міністром закордонних справ Катару шейхом Хамадом бін Джасемом Аль Тані, після якої планується підписання меморандуму про взаєморозуміння в галузі енергетики та меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво в галузі освіти і наукових досліджень.

Реклама:

9 травня український прем'єр відвідає музей ісламського мистецтва в Досі, а потім проведе зустріч із еміром Катару Хамадом бін Халіфом Аль Тані.

Крім того, у цей день Азаров зустрінеться з керівниками провідних катарських компаній і дасть інтерв'ю катарському супутниковому каналу "Аль Джазіра".

Увечері 9 травня прем'єр повернеться до Києва.

У поїздці Азарова супроводжує міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, перший заступник міністра економічного розвитку й торгівлі Анатолій Максюта і перший заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту Євген Сулима.

Крім того, у складі офіційної делегації також заступник міністра енергетики і вугільної промисловості Володимир Макуха, спеціальний представник України з питань Близького Сходу й Африки Євген Микитенко, голова координаційної ради національного проекту LNG-terminal Віталій Дем’янюк, виконуючий обов'язки заступник генерального директора державного концерну "Укроборонпром" Павло Букін і президент-генеральний конструктор державного підприємства "Антонов" Дмитро Ківа.

Як відомо, Катар має великі запаси природного газу (14-15% світового запасу), що ставить країну на третє місце після Росії та Ірану, а також значні запаси нафти (розвідані запаси становлять близько 26 млрд барелів, а щоденне виробництво - близько 900 тис. барелів).

Президент Віктор Янукович збирався у квітні відвідати Катар, однак візит не відбувся.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!