Путін висунув Медведєва на пост прем'єр-міністра Росії

Понеділок, 7 травня 2012, 19:45

Президент Росії Володимир Путін в понеділок вніс до Держдуми кандидатуру Дмитра Медведєва для затвердження на пост прем'єр-міністра.

Про це повідомив спікер нижньої палати парламенту Сергій Наришкін, передають "Ведомости".

Держдума розгляне кандидатуру Медведєва на пост голови уряду на позачерговому пленарному засіданні у вівторок.

Для затвердження кандидату необхідно заручитися підтримкою не менше 226 депутатів.

Реклама:

Понеділок Медведєв провів за консультаціями з депутатами фракцій "Єдина Росія" і ЛДПР.

"Єдинороси", що володіють 238 голосами в Думі, вже заявили про готовність підтримати кандидатуру Медведєва. Віце-спікер Держдуми, секретар президії генради партії "Єдина Росія" Сергій Неверов назвав колишнього президента "найбільш грамотним, ефективним політиком, з величезним досвідом управління країною".

Лідер ЛДПР Володимир Жириновський ще до початку консультацій пообіцяв Медведєву підтримку.

"Відразу скажу, Дмитро Анатолійович, фракція готова в повному складі підтримати вашу кандидатуру, більш досвідченого кандидата важко собі уявити", - сказав Жириновський кандидату, відкриваючи консультації. Ліберал-демократи займають 56 крісел у нижній палаті парламенту.

Консультації Медведєва з КПРФ і "Справедливої ​​Росією" пройдуть у вівторок, безпосередньо перед засіданням Держдуми, на якій передбачається затвердити його кандидатуру на посаду глави уряду.

Про намір запропонувати Дмитра Медведєва, який тоді ще обіймав пост глави держави, на посаду прем'єр-міністра Путін заявив ще восени минулого року, коли на з'їзді "Єдиної Росії" повідомив про плани балотуватися на пост президента.

Згідно з конституцією уряд на чолі з прем'єр-міністром складає з себе повноваження і йде у відставку при вступі на посаду нового президента.

Після інавгурації в понеділок прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков повідомив, що виконання обов'язків голови уряду покладено на першого віце-прем'єра Віктора Зубкова.

За регламентом виконуючий обов'язки голови уряду повинен підписати прохання про відставку кабінету міністрів у зв'язку з вступом на посаду нового президента.

Потім глава держави повинен запропонувати нижній палаті парламенту кандидата на пост прем'єр-міністра.

Законодавство передбачає, що на роздуми у президента є два тижні. Про внесення кандидатури Медведєва в уряд стало відомо через дві години після завершення інавгурації Путіна в Кремлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!