Баффет зізнався у відмові від угоди на 22 мільярди доларів

Понеділок, 7 травня 2012, 18:03

Баффет зізнався у відмові від угоди на 22 мільярди доларів.

Засновник і генеральний директор інвестиційної компанії Berkshire Hathaway Уоррен Баффет зізнався в тому, що відмовився від покупки активу вартістю 22 мільярди доларів, повідомляє "Лєнта.ру" з посиланням на Bloomberg.

Мільярдер не уточнив, про яку компанію йде мова.

За словами Баффета, він не наважився зробити покупку, тому що не хотів переводити вкладення в акції та облігації різних компаній, які приносили Berkshire хороший дохід.

Реклама:

У той же час 81-річний бізнесмен заявив, що спадкоємець його фінансової імперії зробить такі великі інвестиції, що вкладення в 8 мільярдів доларів в Goldman Sachs і General Electric, зроблені ним під час кризи, здадуться "горішками".

Як пише The Financial Times, Баффет відмовився назвати ім'я свого спадкоємця, але підкреслив, що той "міцно прив'язаний до культури компанії".

За словами мільярдера, новий керуючий Berkshire Hathaway у багатьох відношеннях краще, ніж він сам.

Чутки про можливого спадкоємця Баффета циркулюють досить давно.

Зараз кандидатами називають главу страхового підрозділу компанії Аджит Джайн і керівника інфраструктурної компанії MidAmerican Грега Ейбела.

Уоррен Баффет, який зробив свій статок на інвестиційній активності в останні 30 років, є одним з найбагатших людей світу.

У списку Forbes він йде на третьому місці з 44 мільярдами доларів.

Нагадаємо, нещодавно компанія Баффета Berkshire Hathaway оголосила про збільшення квартального чистого прибутку більш ніж удвічі, що виявилося вище прогнозів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: