Порошенко ініціював розслідування щодо експорту карамелі і шоколаду до Казахстану

Понеділок, 7 травня 2012, 17:00

Мінекономрозвитку України почало розслідування введених Казахстаном обмежувальних заходів на ввезення української карамелі і шоколаду.

Зокрема міністерство Петра Порошенко має намір встановити факти дискримінаційних дій з боку Республіки Казахстан у відношенні українських підприємств кондитерської продукції, що поставляють в цю країну карамельні і шоколадні вироби, пише DT.UA.

Згідно з документом, Мінекономрозвитку просить Державну митну службу в середини травня надати статистику з обсягу експорту в Казахстан української карамельної і шоколадне продукції за період 2005-2012 роки.

Розслідування розпочато за заявою асоціації "Укркондпром" від 9 квітня 2012 року.

Реклама:

Як повідомлялося, у вересні 2011року Казахстан ввів мита терміном на 3 роки на імпорт кондитерських виробів для захисту внутрішнього ринку.

Мито в розмірі 30% від митної вартості, але не менш 0,27 євро за 1 кг введено відносно імпорту льодяникової карамелі, з начинкою або без начинки, тоффі, карамелі інших і аналогічних солодощів, що не містять какао.

Щодо ввезення шоколадних цукерок передбачається мито в розмірі 49% від митної вартості, але не менше 0,8 євро за кг.

За ввезення інших кондитерських виробів з цукру і його замінників, що містять какао, передбачене мито в розмірі 39% від митної вартості, але не менш 0,42 євро за кг.

Раніше Російська Федерація (з 4 липня 2011 року) ввела спеціальне мито на карамель, що ввозиться на митну територію країни, також строком на 3 роки.

Розмір мита становить 294,1 долара за тонну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: