Суд відмовив компанії Суркісів у скасуванні приватизації "Вінницяобленерго"

Понеділок, 7 травня 2012, 13:53

Окружний адміністративний суд Києва відмовив енергопостачальної компанії "Львівобленерго" у скасуванні результатів конкурсу з продажу 50% "Вінницяобленерго", переможцем якого стала компанія "Луганське енергетичне об'єднання".

Суд також відхилив і інші позовні вимоги "Львівобленерго", зокрема, що стосуються недопуску компанії до конкурсу, який відбувся 13 лютого, повідомляє портал "Дело".

Спочатку 30 січня 2012 ФДМ допустив до торгів як "Львівобленерго", так і дві інші компанії - VS Energy International Ukraine (Київ) і "Луганське енергетичне об'єднання".

Листом від 1 лютого фонд сповістив "Львівобленерго" про те, що компанія включена в перелік учасників конкурсу, який повинен був відбутися 3 лютого.

Реклама:

Призначений на цю дату конкурс був зірваний у зв'язку з відсутністю кворуму конкурсної комісії, згодом дата торгів була перенесена на 13 лютого.

10 лютого, згідно з матеріалами справи, ФДМ отримав протест Генеральної прокуратури на рішення фонду, що стосуються допуску "Львівобленерго" до торгів з продажу 50% "Вінницяобленерго".

Прокуратура вимагала від ФДМ провести додаткову перевірку відомостей, наданих потенційними покупцями для участі в конкурсі.

В результаті цієї перевірки фонд скасував допуск "Львівобленерго" до участі в конкурсі, визнавши окремі документи такими, що не відповідають законодавству та умовам конкурсу.

Лист про недопуск "Львівобленерго" до торгів фонд надав представникам компанії безпосередньо в день їх проведення.

Окружний адміністративний суд Києва не знайшов порушень у діях ФДМ і відмовив у задоволенні позовних вимог "Львівобленерго".

Як повідомлялося, 3 лютого міжвідомча конкурсна комісія з продажу 50% акцій "Вінницяобленерго" не змогла провести засідання через відсутність кворуму, хоча, за словами очевидців, всі члени комісії перебували в той час у будівлі ФДМ.

Група VS Energy контролюється російським бізнесменом Олександром Бабаковим, ЛЕО - іншим росіянином Костянтином Григоришиним.

"Львівобленерго" належить бізнесмена Григорію та Ігорю Суркісам.

"Вінницяобленерго" експлуатує розподільні електричні мережі на території Вінницької області та надає послуги з транспортування та постачання електроенергії споживачам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!