НКЦПФР підвищить вимоги до емітентів

Понеділок, 7 травня 2012, 11:25 -

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку схвалила проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо підвищення вимог до емітентів цінних паперів".

Про це ідеться у повідомленні прес-служби НКЦПФР.

Згідно із повідомленням, основне завдання, яке вирішує документ, - запобігання обігу цінних паперів та похідних (деривативів) емітентів, що відповідають ознакам фіктивності та, як наслідок, підвищення інвестиційної привабливості українського фондового ринку.

"Законопроект передбачає удосконалення та деталізацію повноважень Комісії зі встановлення ознак фіктивності емітента цінних паперів або похідних (деривативів)", - пояснює директор департаменту аналізу, стратегії та розвитку законодавства НКЦПФР Максим Лібанов.

Реклама:

"Також, за його словами, Нацкомісія приділила значну увагу засобам боротьби регулятора із такими емітентами – зупиненню обігу цінних паперів та похідних, скасуванню реєстрації випусків цінних паперів та можливості судового позиву у випадку, якщо емітент не здійснив заходи із виправлення ситуації.

Серед інших планованих вимог до емітента – наявність у структурі особи, яка відповідає за бухгалтерський облік, або служби, що провадить таку діяльність на підприємстві.

Крім того, НКЦПФР має право здійснювати перевірку достовірності відомостей, які містяться у документах, наданих для реєстрації випуску та проспекту емісії цінних паперів, а також вимагати додаткові документи, необхідні для перевірки даних, що надаються для реєстрації випуску та проспекту емісії цінних паперів.

Згідно із проектом закону, регулятор матиме право вимагати проведення додаткової аудиторської перевірки і незалежної оцінки майна, у разі виникнення сумнівів щодо правдивості наданої інформації.

Також, із прийняттям закону, надавати забезпечення за випуском облігацій зможе тільки юридична особа, і цим особам необхідно буде розкривати інформацію про себе та свою діяльність у порядку та строки, встановлені для емітентів.

Законопроект уже погоджений із Міністерством фінансів, Міністерством економічного розвитку і торгівлі та Міністерством юстиції і направлений до Кабінету міністрів для внесення до парламенту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: