"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НКЦПФР затвердила концепцію розкриття інформації на фондовому ринку

Понеділок, 7 травня 2012, 10:18

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку схвалила проект концепції розкриття інформації на фондовому ринку.

 

Таке рішення було прийнято на останньому засіданні регулятора, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на прес-службу НКЦПФР.

"Основним завданням розкриття є висвітлення актуальної інформації про стан функціонування фондового ринку, що дозволяє зробити його роботу більш прозорою для інвестора, а значить збільшити економічну привабливість фондового ринку і держави в цілому", - прокоментував документ директор агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку НКЦПФР Юрій Бойко.

"Цей документ висвітлює основні напрямки розвитку оприлюднення інформації на фондовому ринку, враховує поточний стан системи розкриття інформації, ґрунтуючись як на детальному аналізі нормативно-правової бази, так і на базових принципах корпоративного управління", - підкреслив він.

Реклама:

Серед основних принципів, за якими, згідно з документом, повинна розкриватися інформація на фондовому ринку - сутність, своєчасність, достовірність і повнота, вільний доступ до інформації, а також зацікавленість суб'єктів розкриття в поліпшенні інформаційної прозорості, зручність для користувачів і уникнути інсайда.

Як зазначив Бойко, концепція покликана уніфікувати вимоги щодо обсягу, термінів, наповнення розкривається одним учасником фондового ринку в різних джерелах, а також привести до спільного знаменника процес оприлюднення інформації, а саме формат подачі, програмне забезпечення тощо.

Серед інших завдань документа - створення єдиного інформаційного центру, щоб акумулювати всю опубліковану інформацію на фондовому ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: