Тігіпко хоче піднімати ціни на комуналку "по-розумному"

Субота, 5 травня 2012, 14:04

Уряд не має наміру "сліпо" виконувати вказівки МВФ щодо підвищення тарифів на комунальні послуги для населення, щоб отримати черговий транш кредиту.

Про це заявив віце-прем'єр - міністр соцполітики Сергій Тігіпко у п'ятницю в інтерв'ю "5 каналу", повідомляє агенство "Інтерфакс-Україна".

"Якщо піти по-дурному і виконувати сліпо, незважаючи ні на що, вказівки, можна заробити гроші, але створити проблеми для своїх людей", - заявив Тігіпко.

"У моїй практиці є вже достатньо моментів, коли МВФ говорив одне, а сталося (погіршення ситуації) трохи пізніше. Я пам'ятаю кризу 1998 року, пам'ятаю, які були поради і до чого все це призвело - ми залишилися з валютними резервами "нуль", - пояснив він.

Реклама:

"Тому ідеям МВФ в макроекономічному плані, безумовно, так, але ми живемо не в макроекономічному просторі, а з конкретними людьми. І коли нам кажуть: підніміть ціни на 32,5% на комунальні послуги для всього населення, то мені здається, що це погана ідея", - сказав Тігіпко.

За його словами, "якщо робити по-розумному таку реформу, то люди не відчують".

Він нагадав, що в країнах Європи при підвищенні тарифів на житлокомпослуги одночасно реалізовувалися і програми з енергозбереження.

"Ситуація у всій Європі, яка була за рахунок програм, за рахунок енергозбереження в першу чергу: ціни піднімалися на комунальні послуги, а люди платили ті ж гроші, які вони практично платили до цього. Ось це розумна реформа", - зазначив Тігіпко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: