Російські антимонопольники пропонують міняти ставку акцизу на паливо щомісяця

Субота, 5 травня 2012, 11:47

Федеральна антимонопольна служба Росії (ФАС) розіслала по відомствам поправки до Податкового кодексу, якы вводять новий порядок індексації акцизів на бензин і дизельне паливо.

Про це пише газета "Ведомости" із посиланням на заступника керівника ФАС Анатолія Голомолзіна.

ФАС пропонує відмовитися від закладеного в Податковому кодексі підвищення акцизів на 1 рубль з 1 л в 2013 і 2014 роках, оскільки це штовхає ціни на паливо вгору.

Замість цього, на думку служби, потрібно індексувати акцизи на рівень інфляції з коефіцієнтом 0,9, а потім щомісяця переглядати ставки, змінюючи їх залежно від світових цін на нафту марки Urals.

Реклама:

При ціні нижче 70 доларів за барель будуть діяти стандартні ставки, як передбачено в кодексі.

При діапазоні від 70 доларів до 140 доларів акцизи будуть розраховуватися в залежності від ціни Urals, яка склалася в попередньому місяці: чим вона вища, тим нижчий акциз.

Якщо ж ціни підскочать вище 140 доларів, то акцизи повинні знижуватися, вважають у ФАС: наприклад, ставка для бензину третього класу складе 5143 рубля з 1 т, на 30% менше стандартної.

З початку 2012 року акциз для бензину третього класу становить 7382 рубля з 1 т, або 5,6 рубля в перерахунку на 1 л (з 1 липня зросте до 7882 рубля з 1 т, або 5,99 рубля з 1 л).

Якби зараз акциз розраховувався за методикою, запропонованою ФАС, то ставка для бензину третього класу склала б 4,58 рубля з 1 л, відзначає видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: