Російські лабораторії чекаюь українського сиру

Субота, 5 травня 2012, 09:59

Росспоживнагляд розраховує найближчим часом отримати для лабораторних досліджень український сир, після чого може бути дано "зелене світло" постачанню цієї продукції на російський ринок.

Про це заявив в суботу керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Як тільки ці проби у встановленому порядку надійдуть до нас, будуть проведені дослідження, і буде вирішене питання про відновлення постачань", - сказав він.

За словами Онищенка, у п'ятницю у нього відбулася телефонна розмова з главою МЕРТ України Петром Порошенком.

Реклама:

"Українська сторона повідомила, що нібито проби доставлені в Москву у визначену лабораторію. Але, на жаль, цього не відбулося", - повідомив Онищенко.

"Всі організаційні питання зняті, крім одного - доставки проб в лабораторію. Поки немає жодної проби", - заявив він.

Як повідомлялося, 2 травня Онищенко заявив, що Росспоживнагляд планує дати "зелене світло" постачанню сиру з четвертого за рахунком українського заводу - "Дубномолоко", - на інспекцію якого виїжджали російські фахівці.

Раніше Росспоживнагляд дозволив постачання сиру в РФ трьом українським заводам - ТОВ "Гадячсир", АТ "Пирятинський сирзавод" та ПП КФ "Прометей" філії "Менський".

"Для всіх одна умова - зразки продукції до нас на дослідження, і будемо дозволяти (постачання)" - заявив Онищенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!