"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров закликав Туреччину ліквідувати проблеми на митниці

Субота, 5 травня 2012, 09:40

Прем'єр-міністр Микола Азаров закликав уряд Туреччини ліквідувати проблеми, які виникають в українських компаній на митниці, про які повідомляють представники компаній.

Про це Азаров сказав під час зустрічі з віце-прем'єр-міністром Туреччини Алі Бабаджаном у п’ятницю, повідомляє агентство УНІАН.

"Наші компанії скаржаться на невиправдано жорсткі бюрократичні процедури, до яких вдаються турецькі митні органи", - сказав він.

Прем'єр запропонував забезпечити неможливість виникнення таких проблем у підготовлюваній угоді про вільну торгівлю між Україною і Туреччиною.

Реклама:

"У рамках підготовки угоди про вільну торгівлю ми маємо відпрацювати схеми чіткого оперативного реагування на такі ситуації", - сказав він.

Азаров зазначив, що в червні відбудеться візит до Туреччини глави української митної служби Ігоря Калетніка, в ході якого можна буде домовитися про ліквідацію існуючих проблем.

"Я думаю, що в рамках цього візиту можна буде багато питань зняти. Я впевнений, що ми з вами можемо вжити заходи, щоб таких випадків у нашій практиці не було", - сказав він.

Азаров також висловив сподівання, що товарообіг між Україною і Туреччиною може зрости до 20 млрд доларів.

"У кращі роки товарообіг між нашими країнами досягав 8 млрд. Зараз він трохи зменшився. Але наш президент і ваш прем'єр-міністр поставили завдання довести наш товарооборот до 20 млрд доларів. Я думаю, що це цілком реальна цифра", - сказав прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: