"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тігіпко про соцініціативи Януковича: біда, коли ціни не ростуть

Субота, 5 травня 2012, 09:23

Віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявляє, що у зв'язку з підвищенням пенсій і виплат в рамках соціальних ініціатив президента Віктора Януковича, ціни на товари і продукти в Україні збільшаться.

Про це він заявив у п'ятницю в ефірі "5 каналу", передає агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Однак, за словами міністра, це не призведе до погіршення економічної ситуації в країні.

"Ми зараз уважно стежимо за тим, що робиться із цінами. І повірте мені, займатися політичним самогубством ніхто не хоче. А якщо уряд буде ініціювати підвищення соціальних виплат, однією рукою, що називається, намагатися дати людям підтримку, а другою рукою, через неконтрольовані ціни прибрати цю підтримку - люди це дуже добре розуміють", - сказав Тігіпко.

Реклама:

"Сьогодні, коли ми бачимо, що відбувається з цінами по Україні: за три місяці - 0,7%, в річному вимірі - нижче 3%. Ми планували 7,9%. В тому році ми вперше за останні роки отримали інфляцію 4,6%. Коли не зростають ціни, то це біда для країни, це набагато більша біда, ніж коли ціни ростуть на 7-8%, тому що це означає, що припинився попит. І якщо ми будемо збільшувати цей попит за рахунок збільшення пенсій, збільшення всіх виплат, безумовно, вони будуть рости, але я можу сказати, що ми все зробимо, щоб вони були абсолютно контрольованими", - підкреслив віце-прем'єр-міністр.

Крім того, Тігіпко пообіцяв повернутися до реформування країни після перемоги Партії регіонів на парламентських виборах.

"Ми програму маємо до 2015 року. Тому, може і зробимо перерву з липня. Нічого, виграємо вибори, після цього продовжимо далі працювати", - пообіцяв чиновник.

Як повідомлялося, в середині квітня Верховна рада затвердила зміни в цілому до державного бюджету, запропоновані Кабінетом міністрів.

За відповідний законопроект №10317 про зміни до держбюджету-2012 проголосував 271 депутат.

Зміни до держбюджету-2012 розроблені у зв'язку з проголошеними раніше новими соціальними ініціативами президента Віктора Януковича.

7 березня Янукович доручив уряду збільшити мінімум на 100 гривень розмір пенсій, почати виплату вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР компенсацій за знеціненими вкладами у розмірі до 1 тис. гривень, провести перерахунок страхових виплат інвалідам, зробити кроки з активізації програми доступного житла і низку інших заходів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: