Білорусь зняла бар'єри для українського пива

П'ятниця, 4 травня 2012, 19:12

Білорусь знімає обмеження на імпорт українського пива.

Про це домовилися 4 травня в Мінську перший віце-прем'єр Білорусі Володимир Семашко і міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко, повідомляє агентство БЕЛТА.

"Сьогодні ми закриваємо тему по пиву. Є невеликі організаційні питання, але в цілому проблема закрита", - зазначив Семашко.

За словами Порошенка, зняті питання як з точки зору цінових формальностей, так і з точки зору митного оформлення.

Реклама:

"За що ми дуже вдячні білоруським колегам", - додав український міністр.

В ході переговорів сторони досягли компромісу: були підписані цінові угоди з низкою українських компаній, відбувся діалог про взаємовигідні постачання білоруського пива в Україну та українського пива в Білорусь.

Як повідомлялося, 3 травня Україна скасувала заборону на імпорт білоруської м'ясо-молочної продукції. Після цього білоруська сторона пообіцяла найближчим часом вирішити питання доступу на свій ринок українських виробників пива.

Імпорт пива з України до Білорусі був тимчасово обмежений наприкінці 2010 року.

На той час частка українського пива досягала 32% білоруського ринку, ця імпортна продукція мала більш привабливу ціну, ніж аналогічна вітчизняна.

Тому Радмін Білорусі прийняв постанову № 1860 від 21 грудня 2010 року, згідно з якою імпорт до Білорусі українського солодового пива до 31 грудня 2012 року мало здійснюватися за разовими ліцензіями, які видаються Міністерством торгівлі за погодженням із концерном "Белгоспищепром".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: