Українці більше не зможуть отримувати електроніку зі США авіапоштою

П'ятниця, 4 травня 2012, 15:20

З 16 травня 2012 року американська поштова служба (United States Postal Service) припиняє міжнародну авіадоставку товарів із літієвими батареями.

Про це повідомляє AIN.ua із посиланням на прес-службу USPS.

Згідно із новими правилами, які розповсюджуються на увесь світ, українці також не зможуть отримувати замовлені у США гаджети авіапоштою, а тільки морським сполученням, доставка яким може зайняти кілька місяців.

Фактично, це заборона на авіадоставку споживчої електроніки (електронних книжок, смартфонів, планшетів), наприклад, замовлених і куплених на Amazon, eBay чи інших сервісах.

Реклама:

"З 16 травня 2012 року і до січня 2013 року поштова служба не зможе приймати пакети, що містять літієві батареї, а також електронні пристрої на літієвих батареях, адресовані для міжнародної пересилки", - ідеться у повідомленні компанії.

Це викликано стандартами Міжнародної організації цивільної авіації (International Civil Aviation Organization) і Всесвітнього поштового союзу (Universal Postal Union).

Обидві організації зараз забороняють пересилку літієвих батарей повітряним шляхом.

Усередині США пересилання таких товарів за допомогою місцевої авіації або наземними видами транспорту дозволене.

"Ми очікуємо, що до січня 2013 року правила міжнародної авіації зміняться щодо літієвих батарей, встановлених у персональні електронні пристрої", - ідеться у повідомленні USPS.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!