Фонд держмайна продовжив оренду гірничо-збагачувальних комбінатів для Фірташа

П'ятниця, 4 травня 2012, 14:37

Фонд держмайна і ПрАТ "Кримський титан", олігарха Дмитра Фірташа підписали додаткові угоди про продовження термінів оренди Іршанського гірничо-збагачувального комбінату (ІГЗК, Житомирська обл.) і Вільногірського гірничо-металургійного комбінату (ВГМК, Дніпропетровська обл.) до вересня 2014 року.

Відповідно до нових додаткових угод, підписаних 26 квітня 2012 року, орендна плата для "Кримського титану" виросла майже вдвічі, йдеться у повідомленні команії.

Нова ставка орендної плати за користування двома ГЗК перевищить 100 млн гривень на рік.

"Ця угода дуже важлива для "Кримського титану", так як тепер підприємство може працювати спокійно, не турбуючись про джерела сировини", - заявив Олександр Нечаєв, голова Наглядової ради ЗАТ "Кримський Титан".

Реклама:

Нагадаємо, у 2009 році Фонд державного майна після закінчення терміну дії договорів оренди не пролонгував їх на п'ятирічний термін, як це було передбачено діючими на той момент договорами, тому ситуація перейшла в судову площину.

24 січня 2012 судовий спір вирішився - між ПрАТ "Кримський Титан" і ФДМУ було підписано Мирову угоду про продовження до 5 вересня 2014 терміну дії договорів оренди сировинних комбінатів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!