Європейський бізнес закликав до безвізового режиму між ЄС та Україною

Четвер, 31 травня 2012, 20:02

Відразу шість європейських асоціацій, що лобіюють інтереси національного бізнесу, звернулися із закликом до скасування візового режиму між країнами ЄС та Україною.

"Через візові бар’єри європейські компанії щороку недораховуються сотень мільйонів євро прибутків",- такий основний аргумент потужних структур лобіювання бізнесу з шести країн ЄС, які виступили із закликом до скасування візових вимог для України, Росії й Молдови, передає Deutsche Welle.

У спільній заяві, яка з’явилася 31 травня, бізнесові асоціації з Німеччини, Франції, Польщі, Італії, Фінляндії та Данії звернулися до Єврокомісії із закликом на першому етапі скасувати візові вимоги принаймні для підприємців.

Це, кажуть лобісти, має значно пожвавити ділову кон’юнктуру та контакти, а також полегшити загальні вимоги для отримання візи.

Реклама:

Заява з’явилася напередодні проведення у Санкт-Петербурзі чергового саміту ЄС-Росія, запланованого на 3-4 червня.

"Аби Європа могла краще конкурувати у глобалізованому світі, нам необхідно мати єдиний економічний простір від Лісабона до Владивостока. Першим кроком має стати скасування віз з нашими сусідами на Сході", - наголосив голова Східного комітету німецької економіки Екгард Кордес.

За його словами, чинні візові вимоги обмежують інвестиції, додають бюрократії та ведуть до багатомільйонних втрат щороку.

Очікується, що на візову тему під час саміту в Петербурзі, а також під час відвідин Берліна та Парижа говоритиме й президент Росії Володимир Путін.

До 2018 року лобісти великого європейського бізнесу воліли б побачити і скасування візового режиму з Туреччиною, Казахстаном, Грузією, Азербайджаном та Вірменією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: